Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

papaya.

20. 9. 2012 13:05
sleva ještě slevovatější ..:)

vtipný ... Na schránce se dobře vyjímá NEVHAZUJTE REKLAMU ANI ŽÁDNOU REKLAMŠTINU. Nutno podotknout, že   semo támo tam stejně nějakej cár papíru přistane :-P

0 0
možnosti
PM

pavel-m

20. 9. 2012 13:08
Re: sleva ještě slevovatější ..:)

U nás to podobné. Když se to stane, tak napíšu tekový hezký mail vyhrožující žalobou proti jistému zákonu a druhá strana se aspoň omluví :) (tedy ve většině případů). Zatím nikdy nepřišel leték od stejné firmy dvakrát.

0 0
možnosti

mamina2

20. 9. 2012 13:34
Re: sleva ještě slevovatější ..:)

On totiž takový roznašeč letáků takové schránky miluje, šetří mu totiž práci. Pokud tam něco dá, tak fakt leda omylem. I proto se mu taková chyba stane jen velmi výjimečně:-P

0 0
možnosti
PK

pawlik.cz

20. 9. 2012 13:50
Re: sleva ještě slevovatější ..:)

no ze strany roznašečů spamu to asi láska k takto označené schránce nebude.. jsou myslím placeni od počtu letáků a pokud mají málo schránek kam leták vložit, musí to (jistě ekologicky) zlikvidovat..což je ale kontraproduktivní, neboť náklad na letáky a jejich distribuci platí všichni v ceně zboží.. (+ svoz odpadu, že..)

0 0
možnosti

mamina2

20. 9. 2012 13:52
Re: sleva ještě slevovatější ..:)

0 0
možnosti

mamina2

20. 9. 2012 14:01
Re: sleva ještě slevovatější ..:)

Vy myslíte, já to vím, syn nějakou dobu letáky roznášel. Platí se podle velikosti a typu rajónu, kolik je v něm schránek s označením, že nechtějí reklamu, už nikoho nezajímá. Pokud nějaké letáky zbydou, tak se vyhodí, ti zodpovědbější je hodí aspoň do tříděného odpadu. Zadavatelé samozřejmě můžou roznašeče kontrolovat, ale většinou to moc nedělají, někteří lidé totiž o letáky tak stojí, že sami udávají, že jim ten leták nechodí a tak se přijde na to, že roznašeč neroznáší jak má.

Mimochodem, když syn s letáky začínal, trochu jsem se bála, že se na něj budou lidi škaredě koukat, že jim cpe letáky. Realita byla úplně jiná, neprudil nikdo, naopak byli tací, co se letáku nemohli dočkat  a už ho vyhlíželi. Nebo po synovi chtěli, aby nahlásil, že někde v jiném rajónu jim leták nepřišel.

0 0
možnosti
PK

pawlik.cz

20. 9. 2012 14:20
Re: sleva ještě slevovatější ..:)

o tom, že se schránky zaplněné letáky fotí a posílají koordinátorům například vím.. stejně tak o tom, jak se s nevyužitými letáky zachází, nehledě na to, že se i za svoz recyklovaného odpadu platí..

0 0
možnosti

mamina2

20. 9. 2012 14:24
Re: sleva ještě slevovatější ..:)

Myslíte, že jako ty schránky vyfotí, odečtou a když tam jsou tři cedulky Nevhazovat letáky, tak roznašeči  odeberou 15 halířů? A ty tři letáky od něj vyberou zpátky? To tak někdo fakt dělá???

0 0
možnosti
PK

pawlik.cz

20. 9. 2012 15:13
Re: sleva ještě slevovatější ..:)

Myslím to tak, že rajon má 10.000 schránek, roznašeč nafasuje 10.000 letáků a fotí domovní schránky, že se nefláká a letáky nevyhodí někde do popelnice všechny (to v lepším případě..). Původní komentář byl o tom, že označené schránky roznašeč rád nemá, neboť ho tak čeká úkol, co s nerozdanými letáky (platbu za práci jsem neřešil..). Pokud je potom nezodpovědný, zaplatíte za takový leták jednak v ceně zboží a za druhé při platbě za komunální odpad - ve výsledku tedy je taková činnost kontraproduktivní (když ještě vezmeme v potaz smysl letáků) zejména pro zákazníka. Vypadá to jako služba pro Vás, ale ve skutečnosti je to velká služba hlavně pro obchodníka..

0 0
možnosti

mamina2

20. 9. 2012 15:28
Re: sleva ještě slevovatější ..:)

Nějak vás nechápu. Letáky rozhodně nejsou nic moc ekologického, to se shodnem, ale v odpadu ( v lepším případě v tom tříděném) skončí leták tak jako tak, i největší čtenáři letáků ho asi nakonec vyhodí. Stejně tak je leták započítaný do ceny zboží bez ohledu na to, jestli ho nakonec někdo přečte nebo ne. Naše diskuse byla o tom, jestli má roznašeč rád označené schránky. Já tvrdím, že ano, protože mu ušetří práci. Vyhození zbylých letáků do popelnice mu zabere asi tak půl minuty, to mu určitě nevadí. Mimochodem, zase z té vlastní zkušenosti, nějaké letáky vždycky zbývaly, ale že by to byly zase hromady, to určitě ne. Zadavatel už počítal s tím, že každý leták nechce, takže jich rovnou dávali o malinko míň. A taky lidí, kteří letáky aktivně odmítají, byla aspoň u nás fakt menšina, asi tak 5-10%.

Letáky jsou reklama, obchodník je financuje, protože se mu to asi vyplatí. A vyplatit se mu to může jen díky tomu, že je nezanedbatelná část lidí  čte a dokonce se podle nich aspoň částečně řídí.

0 0
možnosti
  • Počet článků 29
  • Celková karma 13,43
  • Průměrná čtenost 13672x
Televizní kameraman, střihač, ale hlavně táta a manžel. Ošklivý plešatý pán, který doufá, že vás jeho "kydy" aspoň trochu pobaví. 

Autor 6 knih "K ČEMU ŽENY MAJÍ MUŽE" a "KDYŽ ŽENA MUŽE KÁRÁ" a "PROČ MAJÍ ŽENY VŽDYCKY PRAVDU" , "BLB NA VÝLETĚ" a "BLB NA ZAHRÁDCE" a "ZÁKONÍK MÉ ŽENY", které vznikly z mého blogu, který najdete také na

https://renemelichar.blog.sme.sk/